onsdag den 12. december 2018

Pia Hansen-Schwartz (1957-2018)

DM 2013

Jeg lærte først Pia at kende som rallydommer. Jeg har været oppe hos hende 37 gange, og kan naturligvis ikke huske dem alle. Første gang var i april 2011 i Vejen, hvor Megan og jeg var til prøver i Tønder, dommer var Pia, selvom det ikke er nævnt i indlægget!

Pia dømte finalen ved DM i 2011, hvor Megan blev nr. 7.

Prøven 8. oktober 2011 i Andelslandsbyen i Holbæk, som Islandsk Fårehundeklub havde arrangeret, glemmer jeg bestemt ikke. Megan blev 2. vinder i championklasse og fik Pias præmie for gladeste championhund, og Lille Bjørn blev 4. vinder ud af 20+ i ekspertklasse med 73 point på en meget smattet bane.

Pia dømte indledende runde ved DM 2013, hvor Megan blev nr. 5, hendes bedste DM nogensinde.

Der var den famøse prøve i Ølstykke april 2015, hvor vi var mange der kom til at hade starten: ”… andet skilt – fremsending til kegle – drillede rigtigt mange ekvipager på dagen. Der stod én af fristelserne til det fristende 8-tal en meter til højre for keglen”.


Der er masser af andre minder, jeg springer til Kolding marts i år, hvor Pia dømte siddende, men hun overså bestemt ingenting!


Og juni i år, hvor Pia dømte begynder og juniorer i Vejen, og Mathilde med Lille Bjørn blev nr. 3 med 99 point.

Pia var en skøn dommer. Hun elskede finurligheder på banen, lidt skæve vinkler, fiffige og udforende påfund, hun smilede altid, hun gav konstruktiv feedback, og hun kunne altid finde noget positivt at sige. Det var aldrig kedeligt at gå hendes baner.


Men først og fremmest er det som kollega i DKKs rallyudvalg jeg kender Pia. Johanna, Pia og jeg arbejdede sammen i udvalget i flere år, og skabte en masse gode resultater. Vi var meget stolte af i 2014 at få Sydkystens Hundeskoles hundepris.

Men der skete meget derefter, vi havde en masse skønne diskussioner. Vi var aldrig for alvor uenige om noget, men det gjorde ikke diskussionerne kortere eller kedeligere 😊 Vi har haft mange gode timer sammen.

Pia var også aktiv rallyudøver, og det nyeste og mest fantastiske minde i den forbindelse har jeg fra rallyprøven 28.7 i år, til støtte for HMC, hvor Pia og Tess vandt RØM-titlen, og Pias glæde overstrålede alt andet på dagen.

Senest har hun fået Sydkystens hundeskoles Hundepris for 2018. Takket være Johanna fik hun den overrakt den 28. november og hun kunne nå at glæde sig over en sidste anerkendelse for en kænmpeindsats for hundesporten i Danmark: ”Pia Hansen-Schwartz tildeles Sydkystens Hundepris 2018 for en mangeårig, markant indsats i dansk hundesport. Pia er underviser, udøver, kredsformand, stævnearrangør, rallyudvalgsmedlem, rallydommer og var drivkraften bag DM i rally og LP 2018. Pia er altid smilende, imødekommende og hjælpsom. Pia fortjener om nogen Sydkystens Hundeskoles Hundepris.

Hvad jeg ville have forsvoret for nogle år siden blev ændret med tiden. Efterhånden blev det nærmest en tradition at Amanda og jeg tog til rallyprøver i DKK Kreds 4, bl.a. til Esbjerg, det var aldrig kedeligt, selvom vi aldrig fik de helt fantastiske resultater.

I dag gik turen til Esbjerg for tage den sidste afsked med Pia. Lone, Stine, Susanne og jeg deltog i en enkel, smuk og varm bisættelse i Grundtvigskirken i Esbjerg og gravøl på Restaurant Parken. En sørgelig anledning – vi ville hellere have været til en rallyprøve hos Pia – men en fin mulighed for at mindes en masse gode oplevelser med Pia.

Pia, vi vil savne dig så meget, vi siger tak for alt det du har givet, og vi ønsker dig en vidunderlig sidste rejse.

Ingen kommentarer: