søndag den 7. april 2019

Køretøjssøg – og refleksion efter weekendens prøver


Fra eftermiddagsturen med Max, med god tid til refleksion


  • Lonni var dommer på køretøjssøget. Jeg satte Max i gang, han var direkte på og lavede en markering, meget intens, jeg løftede armen, sagde fundet, Lonni sagde korrekt og jeg løb ud! 6,50 sekunder og dagens hurtigste køretøjssøg. Det var en fed afslutning på dagens NW1-prøve 😊


Det er her, det sner :-)

DcH Vordingborg havde lavet en virkelig flot prøve i og ved Tingsted Foreningshus i Tingsted (Nykøbing F), vejret var perfekt til Nose Work, og jeg var bestemt helt klar.

Som altid var der en god og hyggelig stemning under velkomst og banegennemgang. Max og jeg var nr. 3 i gruppe 1 og rækkefølgen var Udesøg, Beholdersøg og derefter Indesøg og Køretøjssøg lige i forlængelse af hinanden.

Udesøget, Max arbejdede godt, vi fik undersøgt området grundigt, og på et tidspunkt vendte han tilbage til et sted, hvor han havde været tidligere, markerede, og jeg markerede – men nej, det var ikke rigtigt … Mærkeligt, og jeg har ingen forklaring. Ventede jeg for længe på det sted?

Beholdersøget, helt regulært 2 x 5 bokse, ned langs den ene række, over i den næste, tydelig markering, ret insisterende, jeg markerede – men nej, igen forkert ☹ Det var beholderen ved siden af, der var den rigtige.

Indesøget, han arbejdede godt, undersøgte forskellige områder, kun et enkelt område blev undersøgt nærmere, jeg fik at vide at der var 30 sekunder igen, Max søgte videre, og så kom der er en markering, jeg markerede, men ak, det et stykke fra kilden.

En roset, som reddede dagen!

O ud af 3 var bestemt ikke det, jeg havde stående på dagsordenen for dagens prøve. Men så kom der heldigvis lige et køretøjssøg, som reddede prøven for mig!

Jeg talte med Merete på vej hjem, og vi fik talt om, hvordan vi kan arbejde med at få Max til at fastholde markeringer endnu mere insisterende. Men jeg må indrømme, at prøven i dag generelt ryger i pyt-afdelingen – men naturligvis med fornøden læring uddraget af fejlene! – og det jeg vil huske den for er det fantastiske Køretøjssøg.

Det var en weekend med tre prøver og tre rosetter, det er svært at være utilfreds med.

Lille Bjørn og hans sidste optræden i går har jeg fået mange søde og dejlige tilbagemeldinger om, og de har bestyrket mig i, at vi har gjort det rigtigt godt i HTM, og at vi stopper på det helt rigtige tidspunkt.

Som altid har jeg nærlæst dommerkommentarer, og som ALTID synes jeg de er meget lødige. Jeg tager som eksempel Mias kommentarer til udførelse:
7,5 Enkelte misforståelser i P3/P7, Lidt uparallelt i sidelæns. Måske lidt kortere skridt i P10, han ser ud som om han hænger lidt. MEN FLOT! Dejlig glad hund”.

Det er meget præcist iagttaget, og det er alt sammen noget jeg har arbejdet med. Men fx den sidelæns (i P1) er blevet mindre skarp, efter at den verbale kommando er væk. Han går alene på, at jeg bevæger mig, og det tager lidt længere tid, end hvis han er startet med verbal (for)kommando; og så bliver det skævt.

Vi stopper mens legen er god, der skal nok komme noget pral om hans HTM-karriere senere, og så må vi se på hvad fremtiden bringer.

Min førsteprioritet med Max er som nævnt flere gange rally. Efter weekendens prøver må jeg erkende, at den fine debut i FS2 har givet mig lidt blod på tanden. Men (luksus)problemet, er at der ikke er HTM-prøver i den nærmeste fremtid, som passer ind i kalenderen. 27.4 falder sammen med rally, 11.5 falder sammen med rally, 27.7 falder sammen med at jeg skal dømme rally. Så er vi fremme ved 28.7 (Viborg), 17.8 (Hangar 17), 1.9 (Vejen) samt 19.10 (Samsø). Jeg skal til Samsø, men det er altså om over ½ år … Der kommer måske nogle ture til Jylland i kalenderen.

Nose Work. Det var vores 6 NW1-prøve, vi har ikke fået 25 point før, men 50 og 75, aldrig en 1. pr. Der står to prøver i kalenderen (19.4 og 29.6) og selvfølgelig får vi den 1. pr. på et tidspunkt.

Min (og Meretes) største bekymring inden prøven i dag, var Max’ tendens til at springe op ad køretøjer. Jeg trænede to lave søg på biler i går, for at arbejde med at han bliver nede og for at berolige mig selv mentalt, og det gik over al forventning. Så det var virkelig skønt at lige den øvelse gav fuld bonus i dag.

Selvom jeg ”kun” har Max tilbage som konkurrencehund, er jeg fuld af fortrøstning. Han er talentfuld indenfor mange discipliner, han udvikler sig fortsat og bliver mere moden og mere sikker, og vi har stort udviklingspotentiale i både rally, Nose Work og Freestyle. Det blive sjovt at arbejde videre med det hele 😊

Ingen kommentarer: