fredag den 19. april 2019

Max nu NW1 – vores bedste prøvedag ever


Flot start på dagen

I dag fik Max sin NW1-titel.

Jeg er meget glad for titlen, og synes bestemt, vi har fortjent den. Jeg er specielt glad for den måde, det skete på, hvor ALT fungerede for os. Alt det vi har trænet, det gjorde vi også til prøven, og boom boom, så var titlen i hus.

Jeg har aldrig været så afslappet før og under en prøve, og været så overbevist om, at vi bare var 100 % klar
.
DKK set fra parkeringspladsen

Prøven blev afholdt ved Dansk Kennel Klub, stort set hjemmebane, kun lidt over én km fra os, så jeg kunne komme dryssende lidt over 9:00, gå en tur på 1½ km med Max. Og så indskrive.

Kl. 10:00 var der velkomst, så banegennemgang og kl. 11:00 gik søgene i gang.

Vi startede med indesøg (dommer Hanne Nielsen). Max startede med at søge ud af søgearealet, blev guidet ind og vi gik en hurtig runde uden reaktion. Så tog vi anden runde, og næsen blev slået til, der kom tydelig reaktion ud for LP-buret og markering på stillingsskifttrekanten, fundet og korrekt. Perfekt start.

Næste var beholdersøg (dommer Lars M. Hansen). Jeg sad og slappede af ved bilen og overvejede at se, hvor langt vi var kommet, da gruppeleder Pernille dukkede op og markerede, at vi snart skulle på. Vi kom lige ud af starthullerne og var topklar, da vi skulle ind. Vi gik forbi alle bokse uden egentlig at søge, og så kom næsen på på tilbagevejen, tydelig markering og igen korrekt.

Jeg var meget tilfreds!

Frokostpausen var meget luksusagtig. Kirsten kom cyklende med to afsindigt lækre laksesandwicher, og efter at have nydt dem, gik jeg godt en km med Max, inden han kom i bilen igen.

Eftermiddagens to runder startede 13:20, hvor vi skulle gå udesøg og køretøjssøg i forlængelse af hinanden. Vi var nummer 14, og jeg holdt omhyggeligt øje med dem før os. Jeg havde timet min opvarmning, så når Michelle gjorde klar (hun var nr. 11), så skulle jeg hente Max. Det passede ganske perfekt!

Udesøget (dommer Anja Christiansen) var i en vinkel af en bygning, vi startede med at gå den ene vej, med lidt sving væk fra muren, som jeg accepterede, for da vi vendte, vidste jeg at Max ville slå næsen til, og det gjorde han!

Vi kom til et område, hvor han stoppede op, arbejdede intenst og markerede, og igen korrekt.

Meget, meget fed følelse.

Vi gik direkte videre til køretøjssøget (dommer Lonni Prirsching), der var en lille anhænger og en varebil. Max fik lov at styre, vi gik mellem de to køretøjer, kom lidt uden for det markerede område, jeg fik ham guidet ind, rundt om bilen (med en enkelt op med poterne), hen til anhængeren, rundt om den og pludselig fik han fært og arbejdede sig hurtigt frem til flot markering! Yes, den var også korrekt.

Efter Lonnis korte tilbagemelding spurgte hun, hvordan det var gået, og det kram jeg fik, da jeg viste fire fingre, det føltes RET godt 😊

Jeg havde en rigtig god følelse over det samlede resultat. Ikke overdreven glæde, men meget à la følelsen 9.2 efter begge prøver.

Der var længe til præmieoverrækkelsen, så jeg udnyttede hjemmebanefordelen til at køre Max hjem, få en kop kaffe og noget chokolade, hvorefter jeg cyklede tilbage til DKK.

Det var en totalt hyggelig prøve. Jeg fik snakket med mange, jeg følte mig i den grad ovenpå og som verdens bedste fører, og jeg støttede Max supergodt hele vejen igennem.


Jeg gjorde alt det rigtige hele vejen, og Max kvitterede med at lave fire superflotte søg.

Fejring med champagne 😀

Jeg er glad og stolt. Max har nu titler indenfor LP (LP2), Rally (DKRSCH), HTM (HTM2), FS (FS1) og NW (NW1), det er ret flot af lille, forsigtige Max. Til gengæld – i luksusproblem enden 😁 - har jeg ikke fået nogen prioritering i forhold til discipliner: skal Max fortsætte i rally, FS og NW, eller?

Svaret er nok, at jeg ikke er klar til at pensionere ham i nogen af disciplinerne ❤

Ingen kommentarer: