søndag den 28. april 2019

Rally i Lund – debut i Mästarklass

Prøven hos Lena (video: Pia van Acker)

Lille Bjørn og Max (og jeg) debuterede i svensk rally 10. december 2017 i Skanör-Falsterbo BK, hvor de begge bestod Nybörjar klass. Det er før i dag blevet til 16 svenske prøver, og begge hunde har opnået titlerne RLD-N (SE) og RLD-F (SE).

Søndag morgen 06:24

Fra 1. januar 2019 har danske rallychampions kunne starte i Mästarklass i Sverige, og jeg havde lokket Amanda med til en 3-dobbeltprøve i Mästarklass i Lunds Brukshundklubb i dag. Pia van Acker deltog også, så vi var en fin dansk delegation, der debuterede i dag.

Vi kan ikke prale med de store resultater, ingen certifikater i dag, men vi havde det fantastisk hyggeligt, vi lærte en masse og vi var rørende enige om at to ud af tre prøver var rigeligt, for både vi og vores hunde var trætte efter en dobbeltprøve i Nakskov i går.

Lenas bane

Pia filmede Max og mig i vores debut på en bane designet af Lena Sundlöf. Max var lidt snusende i starten (5x1), der var en førerfejl til 3 point og så to 10’ere: En synkronvending hvor Max kom forkert ind, og en vending, hvor der kom en dobbeltsit.

Max var virkeligt fint på efter den lidt tøvende start, hans fører havde det lidt sværere. Det var træningsmæssigt fantastisk, for jeg skulle tænke over ret mange af skiltene, der var flere skilte, som vi måtte have gennemgået detaljeret, og der var én øvelse, hvor Pia ved et tilfælde lige inden jeg gik på banen, opdagede, at vi havde opfattet det forkert.

Absolut tilfredsstillende.

Idas bane

Ida Lindgrens bane var skidelækker, det sagde jeg til hende (jeg kender hende!), sjov og udfordrende og bestemt ikke nem. Der var bl.a. den specielle svenske øvelse, hvor hund og fører stopper, fører giver hund genstand i munden, teamet går 5 meter, fører tager genstand fra hund under gang og skjuler den. Vi har trænet med apport, Max er ikke vild med den, og under opvarmningen ville han ikke gå mere end et par skridt med den. I sidste øjeblik lavede jeg det om til at en næseprøvepind, som jeg fik af Pia, og den ville han godt gå med. Der var også en fremsending til kegle, hvor keglen var den fjerde af keglerne fra en slalom, og hunden skulle forbi en meget større kegle fra fristende ottetal :-)


Prøven hos Ida (Video: Pia van Acker)

Max var tydeligt langt fra fokuseret da vi gik på banen. Fra start var han i snus, vi fik 7x1 på de første tre skilte, og skilt 2 (sit, stå, gå fra) mistede vi helt. Vi arbejdede videre og endte med beskedne 39 point, 11x1 og 5x10. Men følelsen var virkelig god. Max ville i gamle dage have forladt ringen, men han blev hos mig, og den sidste del af banen gik fantastisk. Vi fik bl.a. apporteringsøvelsen, og snur ind mod fører, og vores udgang var perfekt!

Så det var bestemt en dejlig dag!

Det har været en hård weekend :-)

Der var ikke så meget diskussion: Det ville ikke være fair overfor hundene at tage en tredje prøve, så jeg meldte 4 hunde fra på en gang og vi kom fornuftigt tidligt hjem.

Tak til dommere og arrangører (Beatrice Palm mfl.) for fint arrangement og Pia og Amanda for superhyggeligt selskab!

Amanda og jeg har aftalt, at vi vender tilbage :-)

Ingen kommentarer: