onsdag den 3. april 2019

Forrygende rallytræning


I dag havde vi sidste træning på denne runde af Amandas konkurrencetræningshold. Det har været fantastisk træning hver eneste gang, og det er i denne træningsperiode Max og jeg er rykket det sidste afgørende stykke, og bl.a. har fået to supercertifikater. Konceptet har jeg omtalt tidligere, og det er jo såre simpelt: I første time gennemgår vi en bane, helt som til en prøve hvorefter vi går banen og får feedback. I anden time har vi individuel tid. Hvis det koncept skal virke rigtigt godt forudsætter det, at instruktøren er i stand til at give kvalificeret feedback, og kan få den individuelle tid til at fungere. Amanda kan begge dele i den grad.


Vi startede med en spændende bane, designet af mig selv for snart 5 år siden. Da vi kun var tre deltagere til aften, blev aftalen at vi skulle gå den to gange, først med start på venstre side, dernæst med start på højre side.


Jeg elsker denne form for træning, hvor jeg får præcis den konkurrencetræning, som jeg lærer så meget af. Jeg var først på i dag, og hele ankomst etc. var helt som til en prøve. Jeg gik ind med den helt rigtige følelse og den helt rigtige kontakt til Max, og vi gik en blændende bane. Vi havde en ommer ved det sidste spring, Max tog et dobbeltspring først 😊 (ja, det var jo fælden!), og Amanda mente det var en prøve til 97 point. Men …, der var også nogle detaljer, specielt min højrehandling, som hun ikke var tilfreds med, og jeg var ganske enig.

Inden anden runde trænede jeg lidt højrehandling, 4 kegler og noget slalom og spiral, og Max var i den grad på. Og så gik vi en bane, som var endnu bedre end den første, og uden ommere. Hold da op, hvor jeg bare kunne mærke den fede kontakt med Max, og jeg fik timet kommandoer, pauser og belønninger perfekt.

Vi fik arbejdet lidt med Max’ hadedisciplin, at sidde uvirksom, og så var vi klar til den individuelle tid, hvor Amanda og jeg fandt en håndfuld forskellige tilgange til at arbejde med højrehandlingen, og en masse at arbejde videre med hjemme.

Vi fik også talt om den kommende weekend, hvor jeg skal til Nose Work prøve søndag, mens Amanda & Co skal til rally i Ølstykke. Det er et bevidst valg fra min side – for jeg vil jo godt begge dele, og der er ikke så mange Nose Work prøver – men det føles meget underligt ikke at være med til rallyen! Men endnu engang, det er et luksusproblem.

Tak til Amanda for endnu engang dejlig, udfordrende og lærerig træning. Jeg er den første, der tilmelder mig næste runde, så snart holdet bliver annonceret 😉

Ingen kommentarer: