søndag den 15. september 2019

Fornem Nose Work træning

En anelse højt for Max, men flot markering!

Charlotte Skou havde i dag inviteret til Nose Work træning på Nordgaarden i Ringsted kl. 10-16. Jeg havde hørt om et tidligere tilsvarende arrangement, som jeg desværre ikke kunne deltage i, men da dagens arrangement blev opslået, slog jeg straks til 😊

Jeg kunne – fordi vi skulle et smut til Sverige – kun være med de første to timer, men det gav også rigtigt godt udbytte, så jeg er ualmindeligt tilfreds med træningen.

Oversigt over dagens søg

Vi var cirka 20 ekvipager der mødtes kl. 10.00, blev budt velkommen og fik en fornem oversigt over dagens 41 søg (i alt 95 kilder), som hver havde:
  • Et nummer
  • Et navn fx Job i Sahara (søg i fyrrummet), eller Flaskesorteringen (søg hvor kilden lå i tomme flasker)
  • Et sted
  • Oplysning om, hvad man trænede i det pågældende søg, fx de to ovenfor nævnte varm og tør luft/gå på trappe samt at stikke snuden i tomme flasker
  • Antal kilder
  • Højde af kilderne
  • Niveau (Alle, Let eller Øvet)
  • Kategori: Indesøg, Beholder inde/ude, Køretøjssøg, Udesøg 
Efter lidt praktisk information var der banegennemgang, som jeg forlod da vi var godt halvvejs, for at kunne fokusere på de søg, der allerede var gennemgået.

Af mine noter kan jeg se, at vi fik arbejdet på 26 af de 41 søg: 12 inde, 5 beholder/inde, 4 køretøj og 5 ude.

Indesøgene var fordelt på fyrrum, svinestald, kostald og garage.

Fyrrummet startede vi med, og Max kom aldrig i gang med at søge for alvor. Han søgte i området uden at finde noget. Han gik nogle skridt op ad trappen, men selvom jeg gik med, ville han ikke fortsætte. Jeg besluttede hurtigt at stoppe, og vendte tilbage senere, men med samme negative resultat – det var rigtigt varmt, og trappen lignede ikke en, vi tidligere har gået på, så det er på læringslisten.

Sort arbejde

Fast arbejde

De første to søg i svinestalden (henholdsvis to og tre kilder) gik fint, mens det sidste med to kilder blev stoppet efter at vi havde fundet den første, og kæmpet lidt med at finde nummer to.

Pakkekontoret og Ritas kontor

Beholdercentralen og Flaskesorteringen

De syv søg i kostalden kørte snorlige. Jeg kunne mærke, at Max var på fra start, har var varmet op, og jeg gav ham plads, og han markerede flot på paller (utilgængelige kilder), på små havemaskiner, huller i gulvet, på papkasse, på ringbind, på en hare i en reol og på tomme flasker (åbningen).

Det sidste indesøg var i garagen (”klassisk rod i garage”), hvor vi fandt en kilde, men ikke den anden. Det var sidst på den time, som vi trænede i, og Max var vist ved at være lidt træt …

Appelsiner og vandmeloner

Farvestrålende spande med låg

Svømmehallen

Der var fem beholdersøg af varierende sværhedsgrad, men Max gik som en drøm på dem alle: appelsiner og vandmeloner, hvor snuden skulle helt til åbningen, for at fange færten, røde urtepotter (hvor han var på fra start, og det var den første), farvestrålende spande med låg og endelig svømmehallen, hvor der var fem beholdere med vand, og i den ene en dråbe hydrolat – flot markering!

De fire køretøjssøg gik fint, men det sidste måtte vi arbejde hårdt for (landcruiser og trailer), for det var lige før afslutningen, og der var gode forstyrrelser!

De fem udesøg gik lidt blandet. De to på en lang og kort væg på svinestalden (fire og seks kilder), fik vi 50 % af, det er noget af det vi arbejder med i anden sammenhæng at skifte mellem høje og lave søg, og det var tydeligt her, at det var rigtigt svært.

Med forstyrrende duft

Søget på skraldespanden var lidt svært, fordi der var en bil lige ved siden af og hunde i nærheden, som distraherede, men da Max kom i gang, var der ingen problemer.

Der var et område kaldet Lidt af hvert, hvor der var fem kilder, men hvor jeg stoppede efter en, for at prioritere nogle andre søg.

Endelig til allersidst prøvede vi Det private hjørne, en hundegård, og et let søg stod der i papirerne. Det var det også for Max, men hans fører fik ham da væk fra en flot markering i underlaget, indtil han tjekkede og fandt ud af, at den naturligvis var korrekt ….

En masse rigtigt flot Nose Work arbejde, og også nogle klare områder, som der skal arbejdes mere med.

Det har været et kæmpearbejde at gøre klar til dette arrangement, og jeg kan kun sige tusind tak til Charlotte, fordi hun har gjort det, og dermed givet bl.a. Max og mig mulighed for en dejlig og alsidig træning, som vi ellers ikke ville få mulighed for.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Sikke en fin og udførlig beretning fra dagen. Det er dejligt at høre, hvordan hundene klarer søgene. Selv når jeg jo kun at se enkelte hunde arbejde i løbet af dagen. Charlotte Skou