fredag den 20. september 2019

Om at nå til finaler

To kalve på afveje ;-)

De fleste prøver indenfor ”min” del af hundeverdenen kan man melde sig til: rally, HTM, FS og Nose Work. Specielt for Nose Works vedkommende skal man være hurtigt ude, og man kan nemt ryge ud i noget lodtrækning, men sådan er det, når udbuddet er begrænset i forhold til efterspørgslen.

Men de mest spændende prøver er dem, man ikke kan melde sig til … dem man skal kvalificere sig til eller udtages til.

I HTM og FS er det landsholdene. Jeg var for nogle år siden på landsholdet til NM i 6+ med Max sammen med Louise og Billie. Og da jeg i går fik invitationen til at optræde med Max som Hvid hund i FS2 til det første DM i HTM/FS var jeg overhovedet ikke i tvivl, selvfølgelig ville jeg være med.

I Rally er det DM, Årets Hund og senest rallylandsholdet til NM 2019, man skal kvalificere sig til eller udtages til.

Det er noget ganske specielt at nå dertil, og jeg har kun én gang, i 2012, overvejet at melde fra, som man læse om i Man har et standpunkt til man tager et nyt!

Skøn morgen

Men jeg har deltaget alle de gange, jeg har været kvalificeret. 6 gange DM med Megan, 3 gange med Lille Bjørn og 3 gange med Max. Lille Bjørn og Max har også været to gange til DM med Mathilde. Megan og Lille Bjørn har været i finalen til ÅH 2 gange, Max 3 gange. Og Lille Bjørn og Max har været til ÅH 1 gang med Mathilde, og er begge kvalificerede til ÅH 2019 med hende.

Det er ikke noget, jeg har reklameret vildt med, men jeg forsøgte at kvalificere Max til DM i rally i år, men vi nåede ikke i nærheden af at få tilstrækkeligt med point. Vi har også kæmpet for at komme til finalen i Årets Hund, men det er kun blevet til ét kvalifikationsresultat, og man skal bruge mindst 2, gerne 3.

Jeg ville også rigtigt gerne have opnået kvalifikationspoint til landsholdet, men det er ikke lykkedes.

Vi har et par muligheder i weekenden, hvor vi skal op i championklasse begge dage og i nordisk klasse lørdag, dem er vi klar til at udnytte.

Så starter en ny runde: DM 2020, Årets Hund 2020 landsholdet til NM 2020.

Jeg har et par ”handicaps”: jeg har sagt ja tak til at være en af 4 dommere ved DM, og jeg skal være sekretær for Amanda ved NM 2020. Men tro mig, hvis jeg kvalificerer mig til DM eller landsholdet, så finder vi en løsning på det 😊

Men tilbage til den kommende weekend i Ballerup: Der er lørdag og søndag de to sidste kvalifikationsprøver til Årets Hund i alle rallyklasser på nær seniorklasse, og de to sidste kvalifikationsprøver til landsholdet 2019. Det er spændende i alle klasser. Selvom der er mange der er sikre på at komme i finalen til Årets Hund, er det vigtigt at kæmpe for placeringerne, for kvalifikationspoint føres med til finalen, og det er bestemt ikke tosset at starte finalen med et forspring!

I Nordisk klasse, som kvalificerer til landsholdet, er spændingen virkelig stor. Top-5 kommer som udgangspunkt på landsholdet, men der er intet afgjort på forhånd. Der er 18 tilmeldt i klassen, der er kommet 2 afbud i dag. Af de 16 tilbageværende har 14 kvalifikationspoint fra de første 4 runder, og ingen har skilt sig afgørende ud. Spændingen er intens!

Traditionen tro, vil stillingen i kvalifikationen blive offentliggjort efter præmieoverrækkelsen lørdag, og efter præmieoverrækkelsen søndag har Rallyudvalget besluttet, at landsholdet til NM kan blive annonceret.

Luksus aftensmad

Det bliver en spændende weekend.

Ingen kommentarer: