mandag den 30. september 2019

Lille Bjørn i topform


Når jeg går til træning med Lille Bjørn er der ikke noget gammel hund over ham, som der ellers kan være herhjemme. Ikke noget med at holde pauser eller drikke noget undervejs, det er bare at klø på, med masser af energi.

I dag var vi til Nose Work træning hos Merete ved Jersie Privatskole, og vi varmede op med noget rally: fremsending til kegle. Det er den eneste rallyøvelse, vi har specielt behov for at arbejde med, hvis vi vil gå seniorklasse, som jeg jo seriøst overvejer efter Årets Hund.

Jeg fik (gen)introduceret øvelsen for ham, hvor håndtegn og kegle skal kobles. Da han kunne høre, brugte jeg en verbal forkommando, og det fungerer efter lidt træning fint med et håndtegn. Han skal løbe direkte mod keglen, og stoppe af sig selv ved keglen (jeg kan jo ikke stoppe ham). Det går også fint, han stopper og kigger på mig og jeg kan med håndtegn få ham til at blive.

Vi skal have arbejdet lidt mere med det, men det skal vi nok få styr på.

Nose Wok var det træningen egentlig handlede om. 7 søg med i alt 36 kilder. Vi var igennem det hele, og fandt de 35. Nogle af dem var lidt svære, og den kraftige vind drillede lidt. Men hold da op en energi og vilje til at arbejde og løse problemerne.


Vi var hos Merete efter cirka 20 minutters træning (og en ganske kort pause), et søg med 8 kilder. Vi brugte næsten 9 minutter, og Merete kunne tydeligt mærke, at Lille Bjørn blev trættere til sidst, og det er vel også fair nok. Men han arbejdede flot hele vejen igennem.

Vi sluttede med et blindsøg på et større område, og fandt 5 ud af 6 kilder. Jeg tog linen af, da vi startede, og Lile Bjørn afsøgte området eminent.


En fed træningsrunde, og virkelig lækkert at opleve Lille Bjørn blomstre. Det er helt som med mennesker: meningsfuld fysisk aktivitet holder os friskere og fittere.

Ingen kommentarer: