lørdag den 21. september 2019

Dygtig Max og top spændende landsholdskvalifikation i rally

Max lader op til en dag i Ballerup

Max var virkelig dygtig i dag. Det var en hård dag i Ballerup, hvor han skulle tidligt afsted med en far, som skulle stille bane op og agere prøveleder i forbindelse med rallyprøverne i tre ringe og dømme ekspertklasse.

Vi startede i Nordisk klasse med Amanda som dommer. En fed bane, som passede os rigtigt godt. Opvarmning og starten af banen gik fint. Skilt 8 skift side foran, der kom lige en spin. Det forsatte fint, så kom skilt 13 slalom, hvor han ikke gik mellem benene. Og to vendinger på 15 og 17, hvor der også skete uventede ting. 4 x 10, og derudover kun trukket 2 x 1. For han gik supergodt!

Jeg havde en rigtig fin følelse bag efter. Amanda og Stine (som var sekretær indtil jeg kunne tage over), mente det var min skyld (det er det jo også altid), lidt hektisk, noget med hånden.

Lige før præmieoverrækkelsen i Nordisk klasse var jeg på vej hen for at hente noget i teltet ved ringen, hvor Susann Wheadon dømte, og opdagede at Mathilde og Max var på banen! Jeg gik hurtigt om bag teltet, og så ikke hvad der skete. Det blev ikke til det helt store, de endte med 71 point og blev nr. 5 ud af 5.

Max’ tredje prøve var i championklasse, igen med Amanda som dommer, og opvarmningen gik fint. Lige før vi skulle i ringen kom nogle personer forbi bl.a. en lille pige, og Max strøg hen til hende, to gange. Har dæmpede helt klart, da vi gik på banen, men jeg håndterede det ret godt (og blev rost af Amanda bagefter), og selvom vi fik en 13er på andet skilt fokuserede jeg rigtigt, og resten af banen var der kun en ommer og en 1’er. Netto 84 point.

Så jeg var alt i alt godt tilfreds med dagens prøver.

Derefter skulle jeg dømme ekspertklasse, men det er en helt anden sag.

Jeg havde to resultatmål for weekenden, som jeg nævnte i mit blogindlæg i går. Mål er måske for meget sagt, drømme, håb.

De blev ikke realiseret, og det nagede lidt kunne jeg godt mærke. Eller mere end lidt, faktisk så meget at jeg skrev med Amanda om det, for lige at få det mentalt på plads. Og det er det nu!

Hvordan blev vi placeret? Ved landsholdskvalifikationen blev vi nr. 12 ud af 14 med 58 point. I championklasse blev vi nr. 17 ud af 20 med 84 point. Niveauet var vildt højt i championklasse: 2 x 100 og 5 x 98 i top-7. Så konklusion: vi fik ikke kvalifikationspoint til landsholdet i tre forsøg (nr. 16, 13 og 12), og med kun et top-10-resultat til Årets Hund (en 8. plads 22. juni) er vi heller ikke i nærheden af at komme til finalen dér …

Kvalifikationsprøven til landsholdet var superspændende. Birgitte og Linus gik dagens bedste bane til 100, men desværre havde hun glemt at skjule linen, og blev derfor diskvalificeret ☹ De tog så revanche ved at vinde championklassen med 100 point, totalt blæret! Nu vandt Tom og Mester Nordisk klasse med flotte 99 point, og overtog samtidig førstepladsen på kvalifikationslisten, som kan ses her:


17 ekvipager med point, de 13 deltager i den sidste kvalifikationsprøve i morgen, som jeg skal dømme, og der kan ske rigtigt meget på listen endnu. Top-3 er sikker på at ende i top-5. Én af nr. 7, 8 og 9 kan nå at komme med, hvis resultaterne flasker sig. Det bliver virkeligt spændende!

Prøverne starter med banegennemgang kl. 8:30, så det er en oplagt mulighed, hvis man vi se rally på topniveau fra morgenstunden 😊

Ingen kommentarer: