søndag den 1. september 2019

Schæfere i fokus

Opstilling af begynder og øvet skilte opdelt efter kategorier i Vallensbæk

Det har været en weekend i rallyens tegn. Men ikke, som nogen måske kunne have troet, til Hund i Fokus i Vejen, men til to arrangementer i Schæferhundeklubben, hvor jeg var inviteret til at give en introduktion til rally.

Momenttræning i Randers

Jeg var blevet stillet blandede hold i udsigt, med fra intet til ret godt kendskab til rally, og jeg havde helt klart en forventning om at deltagere ville være engagerede og interesserede. Jeg kan roligt sige, at det hele blev opfyldt. Deltagerkredsen rakte fra deltagere, som direkte sagde, at for dem var rally noget med biler, til deltagere med rallychampions. I dag endog to deltagere, som var med 15. juni Ballerup, og håbede at der også kom noget med øvet skilte, og det blev der naturligvis også tid til 😊

Begynderbane i Vallensbæk

Engagementet og interessen var i top begge dage, så jeg var helt høj, da jeg kørte hjem begge dage!

Vi kom godt omkring stoffet, rallyregler i DKK og DcH, alle deltagere med hunde skulle gå en rigtig begynderbane på prøvelignende vilkår og have feedback af medkursister og af mig, vi skulle igennem alle 47 skilte fra begynderklasse, og i dag også de 27 fra øvet klasse.

Vi fik arbejdet med opdeling af øvelser i delelementer, igangsætning af adfærd, timing, kriteriesætning, frekvens mv.

Endelig fik vi talt om konkurrencetræning, om det at komme fra at kunne udføre et enkelt moment/en enkelt øvelse korrekt på hjemmebane til at kunne gå en fuld bane under vanskelige vilkår og performe ligeså godt.

Der var virkelig god spørgelyst, masser af gode spørgsmål, også en del om nørdede detaljer, og det synes jeg bestemt godt om. I dag kom der også et rigtigt godt spørgsmål, om hvordan jeg ville træne Otto til at gå konkurrencer i rally. Det er noget jeg har tænkt rigtigt meget over, og i dag satte jeg for første gang en masse sammenhængende ord på. Tak for det fantastiske spørgsmål!!!

Jeg har det fedt efter sådan en weekend. Jeg har kun meget begrænset omfang fået slappet af, jeg har været på to fulde kursusdage, men jeg har sjældent fået så meget energi af at undervise. Engagerede kursister, der helt tydeligt synes det er spændende, at lære om/mere om rally, det er guf for mig. Jeg er sikker på, at deltagerne også kunne mærke, at rally er noget, jeg brænder for.

Så jeg siger tusind tak til Schæferhundeklubben, for at give mig mulighed for at bruge en weekend på allerbedste vis.


Jeg havde aftalt med Kirsten, at jeg efter kurset i Vallensbæk i dag, ville køre omkring LêLê på Vesterbrogade og hente aftensmad, og det gjorde jeg, og vi fik et skønt aftensmåltid.

Ingen kommentarer: