onsdag den 18. september 2019

Foundation dag 3

Lille hund på stor balje, og flot elefant :-)

Dagens Foundation træning foregik udendørs i det skønneste vejr.

Vi blev introduceret til tre nye øvelser: slalom, bukke og (hoved i) kegle.

Vi fik trænet en masse korte pas af de fleste øvelser, vi har været igennem på de tre runder inkl. de nye, og der er godt nok sket stor udvikling på det sidste. Jeg træner ganske korte pas hjemme måske 5-10 minutter hver anden dag, typisk 2-3 forskellige øvelser.

I dag rykkede det dramatisk i mindst to, og var gode fremskridt i de andre.
  • Face, det træner vi faktisk lidt hver dag, og i dag var den der pludselig, lige da Johanna kom forbi, hovedet helt roligt i min hånd et stykke tid, uden at rykke frem mod min hånd med godbidder!
  • Spin, jeg har fået gjort det lidt akavet, fordi jeg skal bukke mig så langt, for at belønne ham, men Johanna foreslog at jeg satte mig i en stol, og pludselig var det meget nemmere. Vi arbejder videre med det.
  • Setup. Uha, jeg har været for hurtig til at ”gøre noget”, hvis der var stilstand, i stedet for at lade Otto finde ud af, at han skal bevæge sig for at få belønning …
  • Krads krads. Jeg stillede brættet op ad bilen, da vi skulle afsted, og Otto løb direkte hen til det og satte forpoterne op. Det gjorde han også ligeså fint flere gange til træningen, så jeg skal havde det generaliseret.
  • Elefant. Vi var kommet rigtigt godt i gang hjemme, på en lille balje, dog uden at komme mere end 270 grader. Ret spontant lånte jeg en større balje til træningen (Meretes orange) og i løbet af ingen tid var Otto kommet hele vejen rundt, og jublen ville ingen ende tage 😉 Jeg fik talt med Johanna om, hvornår jeg skal introducere Jumbo (modsat elefant), og det skal jeg, når elefanten er sikkert indlært, og så bruge en tydeligt anderledes ”balje”, så det er tydeligt for Otto, at det er noget andet, vi skal træne. Målet er helt generelt, at vi skal være lige gode på højre og venstre side.
  • Slalom. Vi kom godt i gang, og så lidt stilstand, og det var præcis samme problem som med setup, Otto skal have tid til at tænke og finde frem til en løsning. Jeg kunne også gøre det nemmere for ham at komme i gang ved at bevæge mig sidelæns, så han var i fart, når han skulle lokkes mellem benene.
  • Bukke. Rigtigt fint i gang med ren lokning, og fint at jeg ikke har arbejdet med dæk, så Otto holder positionen uden videre.
  • Kegle. Øvelsen (hoved stikkes i kegle og holdes dér) er stadiet mellem face og håndtouch, og sværhedsgraden er selvfølgelig, at hunden ikke kan se føreren. Vi går i gang med den. 
Valg af kegler

Fed træning og meget opløftende, for hold da op hvor Otto rykker helt vildt.

Der er første 4.runde den 23. oktober, og dermed masser af tid til at arbejde med alt ovenstående, og det gør vi!

Ingen kommentarer: