tirsdag den 7. august 2018

Ferie dag 5 – Karlslunde, mat Max, Nose Work med Lille Bjørn og musvitten er tilbage


Da vi kom hjem i går lå der en seddel i postkassen om, at GLS forgæves havde forsøgt at aflevere en pakke, og at den kunne afhentes i SuperBrugsen, Møllevej i Karlslunde. Det tog lidt tid før jeg kunne regne mig frem til, at det sikkert var en forsendelse fra Pia med rally- og nummerskilte.

Vi forstår ikke helt, hvorfor pakken skulle afhentes i Karlslunde, næsten 7 kilometer fra os, når der er mindst tre afhentningssteder i Solrød bl.a. ét på OK-tanken 400 meter fra os.

Nå, men det betød at efter morgenritualerne skulle turen gå til Karlslunde.

Morgenen var lidt atypisk, Max ville ikke spise morgenmad (= ikke godt), og han havde dårlig mave. Han kom med til Karlslunde. Pakken var den fra Pia. Den venlige brugsdame kunne ikke forklare, hvorfor, men det skete af og til at Solrød-forsendelser endte hos dem ….


Vi kørte hjem via træningspladsen i Jersie, hvor jeg ville lege med Max, men han kiggede bare på legetøjet og ville ikke have godbidder, så vi kørte hurtigt videre. Jeg tankede på OK-tanken, og sørme om der ikke holdt en GLS-pakkevogn dér …

Den har stået på almindelig hygge og oprydning herhjemme. Vi har også været i vandet, herligt med bølger. Vi har læst endnu et kapitel i Bjørnen Paddington - vi tager den i små doser, for at trække hyggen.

Oprindeligt var Lille Bjørn tilmeldt en Nose Work prøve den 26. august (dagen efter DM i rally), det blev lavet om til Max, da jeg ændrede prioritering, og også tænkte at Max nok var mere frisk efter en dag i Vejen end Lille Bjørn.

Affødt af det havde jeg også byttet hund til Meretes Nose Work-hold, som startede træning i Jersie i dag. Men jeg måtte bytte tilbage igen, for Max skulle naturligvis ikke afsted. Og da jeg tog Lille Bjørn ud af døren, blev Max liggende på sofaen, et sikkert tegn på, at han ikke var helt på dupperne.

PS: Vi skal til det årlige besøg hos dyrlægen i morgen, hvor Max naturligvis bliver tjekket ekstra grundigt.

Jeg må erkende, at varmen var lige i den hårde ende for Lille Bjørn. Runden hos Merete måtte vi stoppe, fordi han pustede i varmen, og tydeligvis ikke kunne diskriminere.

Med gode pauser og masser af vand fik dog alligevel en masse gode søg. De første ved sandkassen var de allerbedste, dels på et lille køretøj, dels på en pind inde i sandkassen 😊


Der var et søg langs en side af skolen, hvor han fint markerede tre kilder, men måtte have hjælp til den sidste på et bord-/bænkesæt. Og en anden langs en side, hvor han fint markerede det på væggen, lavede en god markering, som jeg heldigvis belønnede, i mellemrummet mellem to trappesten, men ikke fandt det på en måtte, siden længst fra muren.

Tricky placeringer, som skulle give os fokus på, at kilderne ikke nødvendigvis sidder der, hvor vi ville gætte på de sad.


Det allersidste søg foregik i en indhegning, hvor de lå en masse Duplo-klodser, og vi skulle holde os uden for. Lille Bjørn synes, at det var meget mærkeligt, at jeg ikke var med inde og kiggede meget på mig, men da han begyndte at søge fandt han naturligvis kilden, under nogle grene – Duplo-klodserne interesserede ham ikke, og var ren distraktion.

Meget fin træningsrunde og dejligt at Lille Bjørn ville arbejde trods varmen.


Kirsten synes vi fortjente noget ”rigtig” mad til aften, så vi fik mørbrad i rød karry og kokosmælk med knuste kartofler og gulerødder. En herlig ret på en lun sommeraften.

Mens dette skrives er ”vores” musvit landet, den overnatter under parasollen. Det har den snart gjort længe, bortset fra for to dage siden, da det blæste ret kraftigt. Det er smadderhyggeligt, men vi kan ikke lade være med at tænke på, hvad den vil gøre, når vi på et tidspunkt må pakke parasollen væk …

Ingen kommentarer: