onsdag den 22. august 2018

Ferie dag 20 – Skøn Nose Work-træning og vidunderlig Rallytræning

Endnu en afslappet feriedag, som lignede i går en del. Indtil lidt over 14 var der almindelig afslapning, havearbejde med god hjælp fra hundene, og en dejlig tur i vandet, lidt blæst, lidt bølger og flot vand.


Det eneste ændrede var, at jeg fik tilrettelagt et beholdersøg (12 æsker, 2 kilder) og et køretøjssøg (2 biler, 2 kilder).

Max var først på, to flotte markeringer af beholderne, to flotte markeringer på bilerne og så to flotte markeringer på beholderne, som Kirsten havde flyttet rundt på. Der var en halvmarkering af den første beholder, som jeg ikke godkendte, og ellers superflot. Så skulle Lille Bjørn på. To flotte markeringer på beholderne, og ditto på bilerne.

Fin Nose Work-træning, og præcis det, jeg havde planlagt for i dag på det område.

15-16 havde Mathilde, Mette, Amanda og jeg aftalt at træne i hallen i Viby for at Mathilde kunne få den sidste træning med Lille Bjørn og Max inden DM.

Jeg havde lovet at komme et kvarter inden for at varme Lille Bjørn op og massere ham, og 14:42 ankom jeg, Mette var ved at lukke porten op og Amanda ventede lige bag mig 😉

Der var meget fin kontakt mellem Mathilde og Lille Bjørn fra første sekund, og mens de varmede op blev en begynderbane designet af Conni stillet op, en del sitter og en svær start med twist og bak som de to første.

Det gik rigtigt fint, vi gennemgik de få fejl, og fik især talt om behovet for opvarmning af Lille Bjørn til DM. Vi har en strategi, og den bliver udmøntet i en konkret plan på lørdag afhængig af temperatur og vejr i øvrigt – vi ønsker 15-17 grader og småregn.

Så blev det Max’ tur, Mathilde arbejdede forbilledligt, og Max var som han ”plejer”, med lidt udfald og ikke helt nem at arbejde med. Igen fik vi talt om de ganske få fejl, som Max gik i dag må han godt gå på lørdag.

Vi fik aftalt de sidste detaljer vedrørende lørdag og vi er alle så klar. Og vigtigst af alt er seje Mathilde helt klar. Jeg har skrevet det før, men skriver det gerne igen: Mathilde er et naturtalent, og den måde hun håndterer Lille Bjørn og Max på er fascinerende.

Det er – som jeg også har skrevet før – en helt ny oplevelse for mig, at skulle til DM med egne hunde uden selv at skulle op. Jeg har intet at bekymre mig om, rollerne er fordelt. Det eneste sikre er, at vi får en fantastisk dag sammen, og først og fremmest får Mathilde forhåbentlig en dag, som hun vil mindes med glæde resten af livet.

Vi tog afsked, og jeg var hjemme en times tid, inden turen gik til Jersie med Max, for at deltage i Amandas Rallykonkurrencetræningshold.


Dagens bane var Lones fra 3. juni 2017 (Islandsk Fårehundeklub), den bane Amanda og Osseau gik til 99 og blev superchampions på 😊 Max blev varmet op ved at vi gik lidt rundt på arealet, og vi hjalp med at stille banen op.

Så kom han i bilen.

Vi skulle op som nr. 3, og jeg havde timet hvornår Max skulle ud af bilen, vi gik rundt om arealet, og da nr. 2 var færdig og skulle have feedback slap jeg Max, så han kunne snuse lidt. Han kom i line, vi lavede nogle småøvelser. Og var klar. Jeg kunne mærke at jeg var helt rolig indeni, og havde rost Max meget under opvarmningen.

Jeg tog linen af lige uden for kantbåndet, godbid, gik ind, klartegn, og så begyndte vi. Bakke 1 bakke 2 skridt, fed kontakt, tulipan, venstre sving, venstre spiral – den allerfedeste kontakt – en æresrunde om den sidste kegle, og vi fortsatte og fortsatte. Jeg kunne mærke boblerne alle vegne, jeg kunne mærke glæden, jeg huskede at belønne undervejs, og Max blev ved med at være på og på.

Det er præcis den følelse, jeg drømmer om, og i dag kom den i udtalt grad.

Den individuelle tid blev brugt til at gå banen igen med Amanda som forstyrrelse, og derefter tale om, hvad jeg skal gøre ved de kommende prøver, for at opnå præcis den følelse.

Det kan ikke skjules, at de fantastiske træningsoplevelser med Max er kommet i overtal.

Jeg sagde til Amanda, at hendes feedback ved forrige træningstime, specielt den med betydningen af YES!, virkelig har sat sig i mig. Jeg er meget opmærksom på den løbende ros af Max, og det er så tydeligt, at jeg får alt igen. Totalt fokus, så jeg bliver totalt blød helt ind i hjertet.

Amandas kursus er helt fantastisk timet og tilrettelagt i forhold til Max’ og min udvikling. Og hun måtte erkende efter vores første runde, at det var meget svært at finde på noget at sige til mig, for det var bare fantastisk. Der kom alligevel flere ord på, da vi talte om det. Konkrete ideer til de kommende konkurrencer ikke mindst overvejelser i forhold til opvarmningen.

Det har været den mest fantastiske træningsdag!

Ingen kommentarer: