lørdag den 11. august 2018

Ferie dag 9 - rally for sjov og lidt for alvor

Mathilde & Co (foto: Anita)

I dag gik turen til Lille Skensved, og en Rally- og færdighedsprøvematch til støtte for det danske HTM-landsholds tur til OEC-mesterskaberne i Schweiz senere i år. Jeg var nemt blevet lokket til at deltage, både for at kunne deltage i en uofficiel rallyprøve for sjov, og for at deltage i en holdkonkurrence.

Der var lidt diskussion om holdsammensætning, med det endte med at Mathilde og Lille Bjørn (begynder), Amanda og Dumle (øvet) og jeg med Max (øvet) udgjorde Mathilde & Co, mens Mathilde og Boogie, Anita og Django og Amanda og Osseau udgjorde Elverlamser.

Jeg havde oprindeligt tilmeldt Max i begynderklasse, med forskellige dårlige begrundelser over for mig selv. Jeg besluttede i dag at flytte ham til øvet klasse, for at træne uden line på et område med gode forstyrrelser.

Der var for godt en uge siden annonceret en overraskelsesøvelse, som var beskrevet således i begynder og øvet klasse: ”Hunden skal cirkle en madskål med et stykke legetøj i 2 gange. Handleren skal stå stille bag ved madskålen. Det er valgfrit om hunden skal gå højre eller venstre omkring skålen.” Den blev trænet intensivt af os alle inden banegennemgangene 😉

Tre skønne førere, tre skønne smil og tre skønne hunde :-)

Det var en meget hyggelig dag med herligt selskab, og et skønt arrangement. 2 rallyringe, 2 færdighedsprøve ringe, mulighed for at købe alt muligt at drikke og spise, og et stort lotteri, hvor jeg havde sikret mig 20 af de 750 lodder.

Men det væsentlige var naturligvis prøven med Max. Jeg brugte strategien, som jeg har brugt de seneste gange til træning, og der er alligevel noget jeg har gjort anderledes, for Max fulgte ikke med direkte ind på banen, der skulle en Yes til, før ham kom med. Han hang lidt i starten (rundt om fører og bakke to skridt), men derefter var han på, og bortset fra en ommer i sit, stå, gå rundt blev vi ikke trukket for noget.

Jeg talte bagefter dels med Amanda, dels med Liv om prøven. Ja, jeg havde den rigtige følelse, og ja, jeg var lidt anspændt/hektisk i starten. Den tøven, da vi gik ind, kunne jeg godt mærke betød rigtigt meget mentalt, men vi kom efter det!

Mathilde & Co gjorde det rigtigt fint: Dumle fik 92 point, Lille Bjørn 94 point og Max 97 point. Hos Elverlamser fik Django 76, Osseau 95 og Boogie 100! Mathilde vandt den kombinerede junior-/begynderklasse, og det var bare så smukt at se 😊

Præmieoverrækkelsen var hurtig og effektiv og med fine præmier, Max og jeg blev 3. vinder i øvet klasse.

Udtrækningen af lotteriet gik imponerende hurtigt. Jeg skulle udover egne lodder administrere 20 for Lonni, og endte med 6 præmier selv og 8 til Lonni, det var ingen af os utilfredse med!

En dejlig dag, som jeg har indtryk af der var stor tilfredshed blandt deltagere, og også har skaffet en del penge til det gode formål, og så er det jo ren win-win.

Ingen kommentarer: