torsdag den 2. august 2018

Den allerbedste HTM-træning & en god rallytradition

Wessex Paddington og Bjørnen Paddington

Efter gårsdagens skønne træning i Viby var jeg topmotiveret for at tage af sted igen i dag. Både til og fra arbejde kørte Liberty Bell i sløjfe og jeg er ved at have godt styr på, hvor alle overgangene skal være.

Med Lille Bjørn startede jeg med tre positioner foran spejlet og med fokus på de små bevægelser. P1 til venstre går rigtigt fint, P3 til højre ligeså. Jeg introducerede P2 til venstre (Lille Bjørn bakker), og den ser bestemt også lovende ud. Fedt. Derefter en fuld udgave af HTM2-nummeret med belønninger, og det kørte virkelig godt. De kommende runder kører jeg delafsnit af musikken, men i dag havde jeg brug for at prøve fuldt nummer fra start, og jeg hæftede mig ved at alle positionerne føles rigtigt godt. P2 og P3 elsker jeg, og P7 er godt på vej.

Lille Bjørn ville rigtigt gerne fortsætte, men et lille kvarter i den varme var rigeligt synes jeg.

Max med sit yndlingslegetøj

Så blev det Max’ tur. Jeg startede med lidt P1 til venstre, den synes jeg passer rigtigt fint ind i en passage, så den skal med. Derefter et fuldt nummer uden musik, hvor vi tog alle positionerne og havde fokus på, at jeg ventede på at han kom ind i positionen, belønnede i positionen, og belønnede for at komme på plads i overgangene – hvor jeg var omhyggelig med kommandoerne (twist-tværs, slalom-højre osv.).

Derefter tog vi en fuld udgave med musik. Inden vi gik i gang sagde jeg højt til mig selv og Max: ”Mit fokus er at støtte Max, og vente på ham i alle positioner uanset musikken.”

Det gjorde jeg så!

Vi gik som en drøm, det mest fantastiske HTM-program jeg nogensinde har gået med Max. Han var på, fokuseret og skarp, jeg var fuldstændig rolig, gav kommandoerne fuldstændig, som da vi gik uden musik, og jeg ventede i alle positioner, inden vi begyndte at bevæge os. Jeg var seriøst lige ved at græde af glæde bagefter, så godt føltes det. Max og jeg legede et stykke tid, og vi havde det bare skønt.

Så stoppede vi, og kørte hjem – mine tanker var glade og positive, som de skal være efter en god træning, og der var lige lidt ekstra ++++ denne gang.

Jeg kan mærke, at det er godt for moralen og motivationen at have disse træninger i kalenderen, så jeg regner bestemt med at smide nogle flere reservationer i kalenderen den kommende måned, hvor jeg jo har ferie, og ikke ret mange planer (endnu).

Lige til sidst det med den gode rallytradition. I går åbnede jeg for tilmelding til Sydkystens Hundeskoles rallyprøver 31. december – det er syvende år i træk vi afholder prøver nytårsaftensdag. Jeg tjekkede tilmeldingerne for lidt siden, der er tilmeldt 25 til hver prøve, heraf 12 champions. Det bliver fantastisk at starte årets sidste dag med at dømme en så stor championklasse! Og der er plads til 25 tilmeldinger endnu 😊

Ingen kommentarer: